Fiók teszt: az új Leuchtturm1917 vázlatfüzetek

person Szerző: Fiók list Kategória: Cikkek, érdekességek Dátum: comment Vélemény: 0 favorite Megtekintés: 2059

A Leuchtturm1917 márka sok újdonsággal jelentkezik az idén. 

Az év elején a Muted Colors névre keresztelt, négy új pasztellszínt tartalmazó kollekcióval örvendeztette meg a rajongóit. Néhány hete az új vázlatfüzeteit vehettük kezünkben. 2020 még két meglepetést tartogat, az egyik egy füzetcsomag, a másik egy különleges ceruza.

Az idei újdonságok nemcsak küllemükben mások - új színek, méretek, hanem a felhasznált anyagokat tekintve is megújultak. A legfontosabb változás egy környezettudatos döntés,  az újonnan legyártott noteszek kiváló minőségű papírja  FSC™ minősítéssel rendelkező erdőből származik és teljes mértékben savmentes eljárással lett előállítva. 

A Leuchtturm1917 régi vázlatfüzeteit is szerettük, de az újításoknak mi is örülünk. 

Máris írjuk/mutatjuk, hogy miben más az új kollekció, mint a régi volt:

* Környezettudatos termék. Egyre fontosabb tisztában lenni azzal, hogy honnan származnak a noteszekben felhasznált anyagok. Az  FSC™ (FSC® – Erdőgondnoksági Tanács) által akkreditált erdőgazdálkodási tanúsítás biztosítja a vásárlókat, hogy a faanyag a helyes társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi szabványok alapján megvizsgált és tanúsított erdőből származik. Az erdőgazdálkodás-tanúsítás olyan független értékelés, amely garantálja, hogy erdőgazdálkodási gyakorlata az FSC nemzetközi szabványaival összhangban van.

* A papír színe: az új noteszek hófehér papírt tartalmaznak, a réginek picit hideg fehér árnyalata volt, ez egy melegebb, sokkal kellemesebb fehér.

* A papír súlya: 150 gramm a régi 180 gramm volt. Ugyanúgy bírja a terhelést, vizet és filceket, de a vékonyabb papírnak köszönhetően több lap került a noteszbe, 92 oldal helyett 112! Ez 16 plusz rajzolási lehetőséget jelent!

* Méret: két új méret is van, az A4-es 29.5x21cm, és egy négyzetes 21x21cm

* Formátum: aminek nagyon örülünk, hogy végre van fekvő formátumú A5-ös méretű notesz. A négyzetes formátum is sok lehetőséget rejt!

* Színek: a Leuchtturm1917 négy legnépszerűbb árnyalatában kaphatóak: lemon, denim, red vine és black (a fordítást a sok más árnyalat miatt mellőzzük).

* Könyvjelzők: az új noteszek két könyvjelzőt is tartalmaznak, a régiben csak egy volt.

*Praktikus kiegészítők: maradtak, eddig is tökéletesek voltak: a zseb, a gumi, a matricák.



Fiók teszt:

A Leuchtturm1917 régi vázlatfüzetei közül egy azúr színű A6-os noteszt rajzoltam/írtam tele. Praktikus kis zsebnotesz, olyan hasznos kiegészítőkkel, mint könyvjelző és a hátsó borítón található zseb.  Eddig nagyobb méretű vázlatfüzeteket használtam, ezt “utazós” vázlatfüzetnek vásároltam, de pont a mérete miatt nem vált be. Egy-két rajz után jegyzetfüzet lett belőle és a rajzolást továbbra is nagyobb méretű noteszekbe folytattam.

Az új kollekcióból is egy nagyobb formátumú darabot választottam tesztelésre. Még soha nem volt négyzetes formájú noteszem, kíváncsi vagyok, hogyan befolyásolja a komponálást. A Leuchtturm1917 tervezői elsősorban ceruzához és filctollakhoz ajánlják a noteszüket. A Fiókban kapható eszközök többségét kipróbáltam a lapjain, bírta a strapát. A vízbázisú filcek, a kihúzók (KuretakeTombow vagy Faber Castell és a ceruzák egyáltalán nem ütöttek át, az alkoholos markerek (Stylefile, Sharpie) már hagytak nyomot a túloldalon, de erre számítottam.

Bár a noteszt nem ajánlják kimondottan vízfestékhez vagy akrilhoz, én ezeket az anyagokat is kipróbáltam a lapjain, mert nagyon gyakran használom a Montana akril filceit vagy a Kuretake Gansai Tambi vízfestéket vázlatozáshoz. Örömmel tapasztaltam, hogy az új papír is alkalmas festői vázlatok készítésére.

Azt már biztosan minden Vásárlónk tudja, hogy csak olyan terméket tartunk a boltban, amit mi magunk is teszteltünk és használunk. A Fiók dolgozói többségében képzőművészek, akik  igazi írószermániásokhoz illő kíváncsisággal, és áhítattal nyúlnak egy-egy új termékért, hogy végre kipróbálhassák azt. Így tettek most az új Leuchtturm1917 vázlatfüzetekkel is.

Kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre is, mutassátok meg nekünk a vázlatfüzeteket az Instagramon #fiokart taget használva! 

Vélemények

Jelenleg nincs vélemény

Vélemény írása

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December