Kapj fel egy csinos zsákot, vár a termelői piac!

person Szerző: Fiók list Kategória: Cikkek, érdekességek Dátum: comment Vélemény: 0 favorite Megtekintés: 888

Kapj fel egy csinos zsákot, vár a termelői piac!

 

Már utakra hangoljátok a család bringáit, a húsvéti dekorokat elpakoljátok, valami más kezdődik most, újra. Belefújja a szél a hajadba a szomszéd cseresznyefavirágának szirmát, hétvége van, irány a piac, de a szokásos helyi vásártér helyett egy kisebb, kifejezetten termelői kirakodásra mész. Vajon lesz friss medvehagyma? Ott lesz a kedvenc lekvárfőző néni? Kapj fel egy-két masszív és gyönyörű zsákot, várnak a portékák!

Nagyon szeretjük és hiszünk is a Notabag márkában, egyrészt, mert a praktikum és a dizájn egyszerre van jelen a táskáikban és egyéb kiegészítőikben, másrészt azért is, mert a bolygóvédelem és a tudatosság vezérli őket. Ahogy persze minket is és ahogy szeretnénk sokat tenni az otthonunkért, vigyázva, óvva azt. Tényleg nincs “B bolygó”, ezt felesleges is tovább gördíteni, most kell cselekedni és mindenkit arra ösztönözni, hogy kétszer gondolja meg például a vásárlásait is. A kosárba bepakolt termékek mindegyike egy szavazat, egy voks az adott márkára, szellemiségére, milyenségére. 

Az természetes, hogy a nejlonzacskókat már elfelejtjük és bevásárolni textiltáskákkal, hátizsákkal megyünk, ezt pedig tehetjük sikkesen is, az említett Notabag jóvoltából is. Most a Gradient kollekcióba vagyunk szerelmesek: a Sunbeam és az Aurora bevásárlótáskák két formátumban érhetőek el: kerékpáron is kényelmesen viselhető táska-hátizsák hibrid és a klasszikus totebag is jó kis társ lehet a piacozáshoz. Gyönyörűek a színátmenetek, igazi tavaszi/nyári vibe, tényleg ideje eltenni a fekete és szürke holmikat! 

Egész nyugodtan meg lehet őket tömni, 15 kilóig mindent elbírnak, a termelői mézen keresztül a kenyérig, szörpig, zöldségekig. 

Hogy hol találunk Budapesten sokszínű termelői piacokat hétvégékre szabva? Mutatjuk a kedvenceinket: 

  • Szombatonként a Czakó Piaczot ajánljuk, a Tabán legöregebb házában, 08:00-14:00-ig

  • Vasárnap a IX. kerületi Élesztőházban dübörög a Pancs, szuper hangulattal és rengeteg extra minőségű terménnyel, termékkel.

  • Vasárnap 09:00-15:00-ig lehet válogatni a Szimpla Háztáji Piacon. Kávé, tea, jó zene, finomságok a pultokon. 

És mi az, amit mindenképp vásárolj most és készítsd is el amilyen gyorsan csak lehet?

MEDVEHAGYMAPESZTÓ!

Hozzávalók:

  • 20 g olajos mag (pl: mandula, kesudió, pekándió, dió)

  • 80 g medvehagyma

  • 0,5 e.k. barnacukor

  • 3 e.k. olívaolaj

  • 2 gerezd fokhagyma

  • só, bors, csilipehely ízlés szerint

  • ha tésztára megy, 4-5 e.k. főzőlevet még kanalazz az aprítóba a hozzávalókhoz

  • ha vegán/laktózmentes életmódot folytatsz, itt állj meg, amennyiben belefér a sajt, akkor 40g parmezánnal/grana padanóval kínáld meg a mixtúrát

Az összes hozzávalót tedd az aprítógépbe és addig járasd, amíg még kicsit rusztikus marad, tehát nem válik krémszerűvé a pesztó.

Vélemények

Jelenleg nincs vélemény

Vélemény írása

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December