Mire jó a Sharpie?

person Szerző: Fiók list Kategória: Cikkek, érdekességek Dátum: comment Vélemény: 0 favorite Megtekintés: 2975

Az Egyesült Államokban kultikus hírnévnek örvendenek a Sharpie tartós filctollak (markerek). Nem véletlenül: a Sharpie számtalan színárnyalatban és vastagságban kapható, gyakorlatilag mindenre lehet vele írni – a papírtól a kerámián át a falig –, többféle hegyvastagsággal és –típussal elérhető (vékony, vágott, ecsetes), és kifejezetten ideális eszköz arra, hogy szabadon engedjük kreativitásunkat. A több évtizede változatlan formában (persze időnként tökéletesített festékanyagokkal kiegészített) filctollak számos sztár kezében felbukkantak már, hiszen tökéletesen lehet velük fotókat vagy épp kosárlabdát dedikálni úgy, hogy az írás ne mosódjon el, és ne is kopjon meg.

A Sharpie filmekben is felbukkan (legutóbb például Ben Affleck kezében láttuk A könyvelő c. thrillerben, lásd lent), imádják a díszlettervezők, divattervezők, dekoratőrök, de pl. filmforgatásokra is gyakran vásárolják nálunk, mert könnyű vele megjelölni a legkülönbözőbb kábeleket, és a felirat még esős időben is tartós marad, illetve szeretik a tetoválók is, mert ideálisan lehet velük felrajzolni a később varrásra kerülő mintát.


Néhány ötlet a Sharpie felhasználási módjai közül:
 
– akár a kültérben használt cuccaidat is dekorálhatod vele, mert a Sharpie jól ellenáll az időjárásnak. Pingáld rá a neved a gördeszkádra, vagy csak jelöld meg, hogy melyik bukósisak a tiéd – bármit írhatsz, rajzolhatsz, Sharpie-val biztosan ott marad.
 
különleges húsvéti tojásokat szeretnél? A zsírtalanított tojásokra szinte akármilyen mintát vagy szöveget ráfesthetsz.
 
egyedi sportcipők: bőr vagy műbőr cipőkhöz a hagyományos Sharpie-t is használhatod, de ha a textilcipődre szeretnél maradandót alkotni, akkor érdemes a Stained termékcsaládot választani, ez ugyanis textilfestéket tartalmaz.
 
rajzolj vele egy bögrére, majd égesd rá a dekorációt a kerámiára (pontos instrukciókért érdemes a netet böngészni, mert az eredmény színtől és a bögre anyagától függően is változhat, illetve vigyázz, hogy azokra a részekre ne rajzolj, amelyek étellel vagy a száddal érintkeznek majd).
 
– ha már unod a telefonod tokját, teljesen egyedi darabot varázsolhatsz belőle a Sharpie segítségével.

– ilyenek a Sharpie Metallic markerek – segítségükkel akár a karácsonyi dekorációt is elkészítheted.


 – a Sharpie Stained termékcsaládja tartós és mosásnak is ellenálló textilfestéket tartalmaz, így akár egyedi feliratos párnahuzatod, pólód, dzsekid, lámpaburád vagy vászontáskád is lehet!
 
– Sharpie és némi tiszta alkohol segítségével batikolt hatást is elérhetsz textileken – böngéssz a neten az ötletekért!
 
– a Sharpie csempén is működik, így a fürdőszobádat is teljesen egyedivé tudod tenni.
 
– a Sharpie jól ír üvegre, így dekorálhatsz vele például kirakatot, vagy akár tükröt is.
 
– akár a megunt ékszereidet is át tudod festeni Sharpie-val: jól befogják például a strasszokat.
 
– óriási divat mostanában a mintás manikűr – ugye tudod, mivel rajzolhatsz teljesen egyedi mintákat, pöttyöket, betűket, figurákat a lakkodra? Természetesen Sharpie-val!
 
– kis kézügyességgel faldekorációt is készíthetsz: mondjuk írhatsz a franciaágy fölé (igen, egyenesen a vakolt, festett falra vagy a tapétára) egy szerelmes üzenetet, de előre megrajzolt minták alapján egy nagyobb felületet is dekorálhatsz.

– a Sharpie Mini-t a kulcstartódra is ráhúzhatod, így bármikor kéznél lehet:


– az unalmas, barna csomagolópapírt teljesen egyedivé teheted, ha Sharpie-val rajzolsz rá.
 
– Sharpie-val a lufikra is tudsz írni – ami jól jöhet, ha bulit szervezel.
 
– színezd, dekoráld, feliratozd a füzeteidet Sharpie-val!
 
rajzolgass a kavicsokra, amit nyáron gyűjtöttél – ajándéknak sem rosszak!

– az extrém széles Sharpie-val különleges hatású feliratokat gyárthatsz:


 
És persze ne feledd: a Sharpie akkor is jó választás, ha „csak” egy jó filctollat keresel – színezéshez, bullet journal vezetéshez, rajzoláshoz, vagy bármi máshoz!
 
Sharpie termékeinket itt találod, a Sharpie Pinterest-oldalán pedig sok-sok jó ötlet között keresgélhetsz!

Mentés

Vélemények

Jelenleg nincs vélemény

Vélemény írása

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December