Szivárvány - gyerekszoba dekoráció Montana Black kannákkal

person Szerző: Fiók list Kategória: Cikkek, érdekességek Dátum: comment Vélemény: 0 favorite Megtekintés: 1148

A Montana kannákat sokféleképpen és különböző célokra lehet használni. 

Az alábbi írásban egy látványos gyerekszoba dekoráció készítését mutatjuk be.

A világos gyerekszoba letisztult IKEA bútorokkal van berendezve. A szoba lakója egy nagyon kedves 5 éves kislány, az ő kérésére készült el az óriási szivárvány.



Az eszközök kiválasztása:

A szivárvány színeinek összeválogatása nem volt egyszerű feladat, hiszen a Montana Black sorozatból több mint 180 szín áll rendelkezésünkre. A választás a Lavender, Baby Blue, Drops, E2E Green, Smash Potatoes, Snail, Miss Piggy fantázianevű árnyalatokra esett. A színminta alapján kiválasztott kannákat már könnyű volt “összenézni”, hiszen a kanna tetején a szórófej alatti rész az adott kanna színére van festve. Ez rendkívül praktikus, mert a munka során nem érnek kellemetlen meglepetések, hiszen a kifújt szín pont olyan lesz, mint ami a kupakon látható.

A munkaterület előkészítése:

A szivárvány felrajzolása. Sajnos óriási körző nem létezik, de egy falba rögzített csavar és egy zsinegre rögzített ceruza segítségével nagyon jól megrajzolhatóak a félkörívek. Az egyes vonalak között 10 centiméteres távolság lett kihagyva.

A padló letakarása, a szivárvány maszkolása. A munka legidőigényesebb része az egyes sávok maszkolása volt. A alsó körívek relatív gyorsan elkészíthetőek a Tesa festőszalag begyűrésével, míg a felső ívek készítése igazi türelemjáték, mivel a ragasztószalag állandóan önmagába akar visszakunkorodni.

Az ablak kinyitása. A kannákat csak jól szellőző helyen vagy maszkban ajánlott használni a nitrolakk tartalma miatt,  ami kiváló fedő és optimalizált rétegződést segítő elő, ennek köszönhetően gyorsan szárad, de erős szaga van.

A munka folyamata:

Az alábbi stop motion animációban a munka fázisai jól nyomon követhetőek. Először minden második sor került lefújásra a külső részekkel kezdve, majd ezt követték a köztes sávok.

Végeredmény:

A fújás folyamata meglepően szapora, hiszen gyorsan szárad a festék és rövid időn belül több réteg felvihető. Érdemes megnézni a részleteket, a festék nagyon szépen terül szét a falon (igazából bármilyen felületen), a színek közötti elválasztások tökéletesek - Disneylandben sincs szebb szivárvány, a hercegnők is láthatóan jól érzik magukat alatta.

Fontos információ az is, hogy a megkezdett festékszórókkal még legalább 10 szivárvány elkészíthető, mert egyes kannákkal 3,5 négyzetméter terület fedhető le. Ki szeretne egy szivárványt?

Vélemények

Jelenleg nincs vélemény

Vélemény írása

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December