Stílusos szórakozás

person Szerző: Fiok Fiok list Kategória: Cikkek, érdekességek Dátum: comment Vélemény: 0 favorite Megtekintés: 2043

Stílusos szórakozás:

 Printworks társasok dominótól Jengáig a FIÓK-ban

 

A családi ünnepeknél és nyaralásoknál, kuckózós őszi és téli hétvégéken együtt töltött minőségi időnél nagyobb ajándék tudjuk, hogy nincs. Nagy beszélgetések, falatozások, esetleges kedves zrikálások közepette gyakran megjön a játékkedv is. Kisebb vagy nagyobb gyerekekkel, dizájnérzékeny fiatalokkal, szépre fogékony idősebb generációval a legjobb, ha a barchoba és a szólánc helyett kézzelfogható, gyönyörű társasokat vetünk be. 

A Printworks társasjátékai a FIÓK csapat állandó kedvencei. Minden asztalt és családot feldobnak, ráadásul utazni is egyszerű velük, kompakt méretük miatt. Szóval, ha a nagyihoz megyünk egy picit messzebbre húsvétozni, tavasszal a szabadba piknikezni, vagy nyáron a tengerhez… ugyanúgy dobjuk be a játékokat a táskába, nem foglalnak nagy helyet. És amikor már csak elnyúlunk a fűben a kockás pléden, jócskán teleettük magunkat sonkával és kaláccsal, vagy éppen annyira kiszívott a nap, hogy már csak a teraszon ücsörögni van kedvünk, vessük be ezeket a mutatós játékokat!

Egy ilyen gyönyörű sakktábla megbabonáz és arra sarkallja még a fiatalabbakat is, hogy megtanulják a komoly észjáték csínját-bínját. Nagypapa majd mesél a Polgár lányokról és Kempelen Farkas sakkgépéről is!

A világ egyik legősibb társasjátékát tartod majd a kezedben. Körülbelül 5000 éves történelme van és már az ókori Egyiptomban is használták a szabadidő eltöltésekor. Hallottad már rá az “ostábla” kifejezést?

Azért is annyira szerethető, mert az iskolás gyerkőcökkel egészen élvezetes, a kisebbek pedig akár építkezésre, dominósorok építésére is használhatják. A Printworks játáka fából készült, igazán szép az összekoppanó dominók hangja is.

Römi, kanaszta, Blackjack, bridzs, amit csak akartok! A nagy zsugásoknak sosem megy ki a fejéből a szabályzat, a kockakártyásoknak viszont minden alkalommal el kell magyarázni a regulákat. Ilyen pazar kártyáknál lehet, hogy hamarabb is rögzülnek. 

Végtelenségig lehet játszani vele… na még egy kört, na még egyszer legyőzlek! Egyszerű és nagyszerű, de láttunk már vérre menő csatákat is. A lényeg a figyelem és a koncentráció: ugye észreveszed, hogy a másik gonosz tervet sző ellened?

Imádnivaló közös kikapcsolódás a jengázás, amihez azért szükségeltetik egy stabil asztal (igen, az abrosz most lekerül!) vagy sík parketta és sok sok türelem is. Hiszen vannak, akik percekig ügyeskednek a toronnyal és pattanásig feszülnek az idegek!

Vérbeli stratégiai játékkal állunk szemben, még akkor is, ha valami egyszerű sétagaloppnak tűnik. Kiváló fejlesztőjáték, ami a logikai gondolkodást serkenti, már kisiskolás kortól. Problémás a matek? Kalaha!

Vagy szép magyarosan: csillaghalma. Egyébként se nem dáma és se nem kínai, de részletkérdés. Legfeljebb hatan játszhatják, de mindenképp páros számú játékos kell hozzá. 

Gyönyörű grafikai kivitelezés, vibráló színek és persze a Ludo, ami a Printworks esetében lényegében egy dizájnos Ki nevet a végén. A kisebbek is játszhatják, az egész családnak öröm és kihívás. 

Talán a legtöbb kiabálással járó játék a Marokkó: Megmozdult! Ott van! ÁÁÁÁ! ÉNJÖVÖÖK! Nos igen, a mozgásérzékeny fapálcikák gyűjtögetése idegőrlő és egyben vicces feladat is. 

XO-OX csak éppen nem papíron, hanem háromdimenzióban, az asztalon, végtelenségig játszva, legyőzve az egyiket, kihívva a másikat. Kettecskén elvonulós játéknak is szuper, ha éppen nem tudunk kapcsolódni az aktuális témához.

Kockázás, nevetés és beszélgetés. Bár némileg azért megkívánja a koncentrációt, a Yatzy olyan játék, ami mellett meg lehet fejteni a világot, kicsit le is állhat és ugyanonnan tudjuk folytatni tovább. 

 

JÁTÉKRA FEL!!

Vélemények

Jelenleg nincs vélemény

Vélemény írása

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December